Desori subversiu: música electrònica i poesia del Certamen Salvador Iborra

Dins de la formació que ofereix als finalistes el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en la tercera edició del premi es va treballar un material molt especial. Amb el grup Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, cada finalista va preparar una cançó a partir d'un poema. El resultat és l'àlbum «Desori subversiu», el títol del qual prové d'un vers de Salvador Iborra, amb 10 cançons, una de cada finalista. Diumenge 12 de setembre se'n podrà escoltar un tast dins La Setmana del Llibre en Català, en un acte amb Jansky i els poetes protagonistes.

Es tracta d’un experiment musicopoètic virtual, en el qual els deu finalistes del certamen improvisen amb el duet per crear noves aproximacions als seus versos. A un costat de la pantalla, el poeta recita i assenyala els èmfasi i atmosferes del poema mentre, a l’altre, Jansky va incorporant capes d’electrònica i instruments orgànics que hi dialoguen. El disc es pot escoltar aquí i s'espera que estigui disponible en d'altres plataformes més endavant. La portada ha estat encarregada a Dídac Ballester a partir d'una imatge d'Alona Vinç. A ella se li va encarregar el videoclip amb la cançó de Laura Torres Bauzà, guanyadora de la tercera edició:
 


El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, convocat per l'AELC amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut, va premiar el poemari Els temps últims, de Laura Torres Bauzà. Roser Bastida Barau, Josepmaria Bigatà Barrachina, Mireia Casanyes Dalmau, Jèssica Ferrer Escandell, Sergi Garcia Lorente, Irene Gómez Diéguez, Carla Marco Sellés, Jeroni Mas Fiol i Júlia Mérida Coli van ser els finalistes.

Descarrega't aquí el document per conèixer millor aquest projecte, amb els poemes dels finalistes i una descripció de la creació de cadascuna de les cançons.