Desori subversiu: música electrònica i poesia del Certamen Salvador Iborra

Diumenge, 12 de setembre, a La Setmana del Llibre en Català es va fer la presentació de l'àlbum amb música del duet Jansky i poemes dels finalistes del III Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra. Recupera l'acte en fotografies aquí

Un dels objectius del certamen és la formació en grup per a tots els finalistes, abans de conèixer el guanyador, que permet crear un ambient de treball i d'intercanvi. En la tercera edició del premi les trobades es van fer virtualment per la situació generada per la Covid-19. Entre d'altres tallers, els 10 joves van recitar els seus versos mentre el duet format per Laia Malo i Jaume Reus hi incorporaven capes d'electrònica i instruments orgànics que hi dialoguen.

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, convocat per l'AELC amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut, va premiar el poemari Els temps últims, de Laura Torres Bauzà. Roser Bastida Barau, Josepmaria Bigatà Barrachina, Mireia Casanyes Dalmau, Jèssica Ferrer Escandell, Sergi Garcia Lorente, Irene Gómez Diéguez, Carla Marco Sellés, Jeroni Mas Fiol i Júlia Mérida Coli van ser els finalistes.

El disc té 10 cançons i es pot escoltar a Bandcamp. La portada és un disseny de Dídac Ballester a partir d'una imatge d'Alona Vinç. A ella se li va encarregar el videoclip amb la cançó de Laura Torres Bauzà, guanyadora de la tercera edició del certamen:
 

Descarrega't aquí el document per conèixer millor aquest projecte, amb els poemes dels finalistes i una descripció de la creació de cadascuna de les cançons.

Fotografia de portada: Roser Bastida Barau, Jèssica Ferrer Escandell, Laia Malo, Jaume Reus, Irene Gómez Diéguez, Júlia Mérida Coli i Jeroni Mas fiol © Carme Esteve / AELC