Seminaris virtuals sobre literatura a l'Escola d'Escriptura

L'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès programa una sèrie de seminaris virtuals sobre literatura. Es tracta d'una modalitat formativa breu, de nou hores cadascun dividides en tres sessions. Els socis de l'AELC que s'hi vulguin apuntar tindran un 5% de descompte.

La matrícula s'ha obert aquesta setmana i els seminaris comencen a partir del 8 d'abril. Es tracta dels següents:

  • Escriure és reescriure: guia ràpida per escriure lent. Permet adquirir estratègies i recursos per reescriure i reflexionar sobre les actituds davant la reescriptura.
  • Batman t'ajuda a escriure la teva novel·la. Per veure com s’ha construït estructuralment el personatge i  els arguments de Batman al llarg del temps.
  • Llegim Maria-Mercè Marçal: el poema i els seus miralls. Lectura d'una selecció de poemes de l’autora per tal de conèixer de manera pràctica la seva poètica, veure’n les constants i l’evolució, tant d’aspectes temàtics com formals.
  • Gambit de dama: escacs, dones i ficció. Per analitzar la r elació entre dones i escacs en la ficció: Judit Polgar, l’Alícia de Carroll, Katherine Neville, La Immortalla sèrie Gambito de dama.
  • Geografies imaginàries: els mons ficticis a la literatura. Permet entendre la importància de les geografies ‘inventades’ en la literatura premoderna, moderna i postmoderna.
  • La figura del desvagat a la literatura russaA la literatura russa del segle XIX i primers anys del XX hi apareixen uns personatges que es gronxen entre el desig de reformar la societat i la constatació de la impossibilitat del canvi. De la mà d’aquests personatges es revisitaran alguns grans clàssics.
  • Realisme, Modernisme i Postmodernisme: 150 anys de novel·la. Té com a objectiu pensar la novel·la, debatre i analitzar els principals problemes i preguntes que s’han fet els escriptors  i les escriptores dels últims temps.

Pots veure tota la informació sobre aquests seminaris al web de l'Escola d'Escriptura.

Consulta aquí tots els descomptes que tens amb el carnet de l'AELC.