Els finalistes del Salvador Iborra fan formació en grup

El programa s'ha dut a terme virtualment amb els deu finalistes de la tercera edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra. Un dels punts forts d'aquest premi és l'articulació d'un espai de formació, interrelació i debat entre ells, per la qual cosa comparteixen una formació en grup sense saber qui és el guanyador.

Roser Bastida Barau, Josepmaria Bigatà Barrachina, Mireia Casañas Dalmau, Jèssica Ferrer Escandell, Sergi Garcia Lorente, Irene Gómez Diéguez, Carla Marco Sellés, Jeroni Mas Fiol, Júlia Mérida Coli i Laura Torres Bauzà són els joves poetes que enguany han pogut gaudir de la formació plegats. Tot i que en les dues edicions anteriors la formació es feia presencialment durant un cap de setmana en un alberg de la Xarxa d'albergs de Catalunya, aquest 2020 s'ha hagut de fer virtualment per les restriccions sanitàries. La formació va començar el 5 de novembre i acaba a principis de desembre.

Els finalistes han assistit plegats a tallers amb Sebastià Portell, sobre orientació professional; amb Maria Cabrera, sobre correcció en poesia; amb Jansky, sobre poesia i música; i amb Maria Sevilla i Laia Carbonell, sobre creació i videopoesia.
El programa també ha comptat amb el mentoratge de David Caño, Laia Llobera i Damià Rotger, que han treballat amb els poetes en grups reduïts segons estils poètics.
Amb Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, cada finalista prepara una cançó a partir d'un poema. Aquest material formarà un àlbum que es farà públic el dia del lliurament del premi, dijous 10 de desembre, a través d'un acte virtual que s'anunciarà aviat.

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i Institut Balear de la Joventut del Govern de les Illes Balears, està dedicat al poeta Salvador Iborra.

Taller
Moments del taller amb Maria Cabrera.