Literatura i vi a Vilafranca del Penedès

L'AELC i VINSEUM van organitzar l'any passat per primer cop un cicle de literatura i vi basat en tres converses entre un autor i un celler. Aquest 2021, les dues entitats tiren endavant una nova edició del cicle In vino litterae amb la novetat que serà presencial a l'auditori de VINSEUM. Per assistir-hi, cal reservar entrada gratuïta a entrades.vinseum.cat i també es pot veure en directe a través de Penedès TV

La primera trobada va ser dijous 13 de maig amb l'escriptor Eduard Márquez i amb Raimon Coll del celler Terra de Marca (Penedès) conduïda pel vocal de l'AELC Ricard Ruiz Garzón. Eduard Márquez és autor, entre d'altres, de Cinc nits de febrer (2000), de La decisió de Brandes (2006) i L'últim dia abans de demà (2011). Márquez i Coll van parlar de rigor, de perseverança, d'obstacles i fins i tot d'obsessions en aquesta conversa d'una hora, on també van ser-hi els vins Solitud 2015, Cava Reserva 2015 i Espontani. Recupera la trobada:

Dijous 20 de maig va tenir lloc la segona conversa, amb l'escriptora Mar Bosch i Eva Bonet, del celler de Comalats (Costers del Segre), que van conversar amb Sebastià Portell, secretari de l'AELC. Mar Bosch és autora de La dona efervescent (2020), Vindràs amb mi després del diluvi (2018) i Les generacions espontànies (2016), entre d'altres, llibres que van casar molt bé amb els vins Comalats Isarda 2019, Comalats Alosa 2019 i Comalats Gavernera 2020. Pots veure la trobada sencera en aquest vídeo:

La darrera trobada va ser dijous 27 de maig amb Alba Cayón de Comanegra, en representació de l'escriptor Jordi Cussà, i Pili Sanmartín, del celler Bàrbara Forés (Terra Alta), conduïda per la periodista i vinícola. Montse Serra. Jordi Cussà és escriptor, traductor, dramaturg i autor de Cavalls salvatges (2000), Formentera Lady (2015) i El primer emperador i la reina lluna (2021), entre d'altres.

L'activitat compta amb el patrocini de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes. També amb el suport de la Biblioteca Torres i Bages i la llibreria La Cultural.

Recupera el cicle en imatges

La primera edició
In vino litterae va néixer l'any 2020, fruit de les activitats virtuals que l'Associació va tirar endavant durant el confinament. En aquella ocasió, les tres trobades van ser exclusivament virtuals. Hi van participar els escriptors Manuel Baixauli, Carla Gracia i Jaume Miró acompanyats dels cellers Cal Tiques, Espelt, Llopart i Mas Patiràs. Les converses van ser conduïdes per Sebastià Portell i Montse Serra. Pots recuperar-lo aquí