Baixen els flocs i es disparen les estrelles. La influència d’Anna Dodas entre els poetes actuals

Barcelona

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana organitza un recital per recordar la poeta Anna Dodas dins del festival Barcelona Poesia. Després d’una introducció a càrrec de la crítica literària Caterina Riba, els poetes Vicenç Ambrós, Irene Anglada, M. Àngels Cabré, Guillem Gavaldà, Noemí Morral, Tònia Passola i Víctor Sunyol llegiran versos d'ells mateixos i d'Anna Dodas. Els acompanyarà Anna Pantinat, poeta i vocal de l'AELC al Principat.

L'acte se celebra als Jardins de la Casa de la Misericòrdia (Carrer Elisabets, 8).

El Barcelona Poesia tindrà lloc del 9 al 16 de maig en diferents espais de la ciutat. Consulta aquí el programa complet.

Anna Dodas i Noguer (Folgueroles, 1962 - Montpeller, 1986). Narradora i poeta, la seva obra mostra una prometedora veu literària que la mort segà inesperadament. Des de molt jove participa en concursos literaris i obté diversos premis locals fins que el 1986 guanya el premi Amadeu Oller amb el poemari Paisatge amb hivern. L'obra pòstuma, El volcà (1991), aplega la totalitat de la seva poesia plena de musicalitat i d'imatges amb gran força imaginativa. Les seves narracions curtes participen del lirisme i el surrealisme presents en els poemes.

Amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.