Els Dilluns de l'AELC

Virtual

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana presenta una nova edició d'Els Dilluns de l'AELC, un cicle de formació professional per als socis de l'entitat. Es tracta de cursos virtuals sobre presentació de manuscrits, pàgines web, comunicació, disseny gràfic, activitats literàries i recursos lingüístics en línia.

Els primers cursos virtuals de l'AELC es van fer l'any 2020 i van tenir molt bona rebuda, motiu pel qual aquest 2023 la Junta Directiva ha decidit continuar amb la proposta. Els cursos virtuals seran els dilluns de 18 a 20 h a través de Zoom, gratuïts i per a socis de l'AELC. 

Els socis que hi estiguin interessats s'hi hauran d'inscriure a través d'aquest formulari. Per poder assistir als cursos, caldrà tenir l'aplicació descarregada a l'ordinador o dispositiu mòbil amb què es vulgui seguir la trobada.

Tinc un manuscrit i, ara, què?
30 octubre de 2023 amb Aniol Rafel, escriptor i editor a Edicions del Periscopi.
Sessió dedicada al procés de presentació de manuscrits per part d'escriptors o traductors a les editorials i als principals dubtes que pot generar (com fer-ho, quina documentació cal enviar o quan fer-ho).

Claus essencials per fer el teu lloc web
13 novembre de 2023 amb Alejandra Ferrer, de Magma3 Interactiva.
Amb l'objectiu de conèixer les eines disponibles al mercat i les seves característiques per construir un lloc web on publicar l’obra d’un escriptor, tant si se l’ha de fer un mateix com si l’ha d’encarregar a una tercera persona.

Com comunicar la literatura a les xarxes socials
27 de novembre 2023 amb Sara Serrano, responsable de comunicació de l'AELC.
Consells per millorar els perfils de Twitter, Instagram i Facebook. Es farà un repàs de les especificitats de cada xarxa, s'hi repassaran exemples i es faran suggeriments.

La marca personal: cuidar la imatge a partir del disseny amb Canva
11 de desembre de 2023 amb Sara Serrano, responsable de comunicació de l'AELC.
S'hi explicarà el funcionament de Canva i com fer dissenys (imatge, vídeo, GIF) en aquesta plataforma. També es treballarà en l'adaptació de continguts a les necessitats de les xarxes i en la marca personal.

Bones pràctiques en activitats literàries
15 de gener de 2024 amb Sebastià Portell, president de l'AELC.
Quines són les condicions ideals en què s'hauria de desenvolupar un recital, una presentació de llibre, un club de lectura o una taula rodona? En aquesta sessió es parlarà d'una de les opcions de professionalització més en auge els últims anys per als escriptors i traductors en llengua catalana: les activitats literàries. 

Recursos en línia de l'Institut d'Estudis Catalans
29 de gener de 2024 amb David Ordóñez, tècnic de la Secció Filològica.
Sessió dedicada a presentar els recursos en línia de la secció i resoldre qüestions i dubtes relacionats.