Jaume Fuster i la fantasia èpica en llengua catalana

Barcelona

El 1983 es va publicar per primera vegada un dels nostres clàssics més injustament tractat: L’Illa de les Tres Taronges, de Jaume Fuster. Quaranta anys després, la novel·la i el conjunt de la trilogia s’han convertit en un referent cabdal de la fantasia èpica en la nostra tradició, un context en què sovint trobem una manca de mestratges o descobrim que han estat invisibilitzats. L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), de la qual Fuster va ser president, vol donar-la a conèixer i posar-la al nivell dels grans noms del fantàstic català, com Pere Calders, Manuel de Pedrolo o Joan Perucho.

L'AELC organitza, dins del Festival 42, una conversa amb Margarida Aritzeta, defensora de la literatura de gènere i coneguda del mateix Fuster, Guillem-Jordi Graells, coneixedor de Fuster i Selena Soro, actual referent de la fantasia èpica en català i representant de l’onada d’escriptors de gènere més recent. L'acte serà presentat i moderat per Sebastià Portell, president de l'Associació. 

Durant l'acte també es presentarà el retrat de Jaume Fuster que l'AELC ha encarregat a Guillem-Jordi Graells i es posaran exemplars a disposició del públic.

L'activitat tindrà lloc a la planta baixa de la Fabra i Coats (carrer de Sant Adrià, 20).

Consulta el programa complet del Festival 42.

Amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.