Simposi 'Albert Mestres: una indagació dels límits'

Barcelona

Després del cicle panoràmic sobre els diversos gèneres de les lletres catalanes del segle XXI, en aquest nou cicle de «Clàssics Contemporanis», impulsat també per la Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l’IEC), es vol centrar l’atenció en una figura representativa de la poesia, la novel·la, el teatre, l’assaig i la traducció. 

L’objectiu de «Clàssics Contemporanis» és aprofundir en el coneixement dels escriptors i escriptores actuals, oferir-ne una lectura crítica i proporcionar bibliografia solvent sobre personalitats molt rellevants de la literatura catalana del segle XXI. Ara és el torn al dramaturg Albert Mestres (Barcelona, 1960). Mestres és una de les veus més sòlides i originals de la dramatúrgia catalana contemporània. En el seu teatre emprèn una indagació estètica i artística molt singular, que tendeix a l’essencialització i a l’experimentació i que treballa amb un complex rerefons intertextual. Des d’una aproximació global i transversal, es pretén endinsar-se en el coneixement de la seva poètica i la seva obra dramàtica. 

El programa
9.30 h - Presentació amb Aïda Ayats i Francesc Foguet

Ponències
10.00 - h  Albert Mestres, retrat de l’artista. Amb Magí Sunyer
10.40 h - L’home de teatre: esbós de catàleg. Amb Oriol Izquierdo
11.20 h - Pausa

Comunicacions
11.40 h -  Trencadís referencial: creació i recreació en el teatre d’Albert Mestres. Amb Maria Moreno
12.00 h - Els personatges femenins en el teatre d’Albert Mestres. Amb Isabel Marcillas
12.20 h - Construir la ficció. Poètica i mecanismes dramàtics en l’obra d’Albert Mestres. Amb Gemma Bartolí
12.40 h -  Recepció i crítica de l’obra d’Albert Mestres: un dramaturg obert a l’experimentació teatral. Amb Clàudia Serra 
13.00 h - Pausa
13.20 h - Una dramatúrgia de l’excepció. De l’enginy a l’experimentació. Entrevista a Albert Mestres. Amb Anna Corral
14.20 h - Debat

Organitza: Societat Catalana de Llengua i Literatura i Centre de Recerca en Arts Escèniques de la UAB. Amb la col·laboració de l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i el Departament de Filologia Catalana de la UAB.