Autors i Autores

Montserrat Costas

Pòrtic

Montserrat Costas (Capellades, Anoia, 1976) és poeta.

Llicenciada en Periodisme, treballa d'editora a Ara Llibres des del 2003 i viu a Barcelona.

La seva obra es caracteritza per l'estil concís i sobri, el to d'humor i ironia i la predilecció pels temes contemporanis.

Ha publicat els llibres L'amplitud dels angles (2003), Híbrid (1999, amb Jordi Condal) i Poesia egocèntrica (1997). Apareixen poemes seus en diverses antologies de poesia contemporània catalana. Part de la seva obra ha estat traduïda al noruec.

Ha recitat la seva poesia arreu dels Països Catalans: a Barcelona (al Brossa Espai Escènic, a l'Horiginal i altres), Tarragona, Palma, Búger, Badalona, Vilafranca del Penedès, amb QuarkPoesia a la Universitat Autònoma de Barcelona, al festival Còdols de Cerdanyola del Vallès, a València (Centre de Cultura Contemporània Octubre), a la sala Paper de Música de Capellades. També a l'estranger, al festival de literatura de Lillehammer Norsk Litteraturfestival i a Oslo.

Des del 2010 escriu ressenyes de llibres de poesia a la revista Caràcters i forma part del jurat del premi de poesia Joan Perucho - Vila d'Ascó.

Ha estat guardonada amb els premis de poesia Vila de Martorell 1999 i Divendres Culturals de Cerdanyola del Vallès 1996.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.
Fotografia: ©Iván Moreno.