Autors i Autores

Alfons Maseras
1884-1939

Pòrtic

Alfons Maseras (Sant Jaume dels Domenys, Baix Penedès, 1884 - Tolosa, Llenguadoc, 1939) és escriptor i traductor.

Des de ben jove s'integra en els ambients literaris barcelonins i col·labora en els principals periòdics i revistes de la ciutat, com Joventut, Catalunya Artística, La Renaixença i El Poble Català. Durant uns anys és el corresponsal a París de La Veu de Catalunya. És autor d'una immensa obra literària plasmada en quasi tots els gèneres possibles: poesia, teatre, assaig, articles periodístics, biografia, narrativa de viatges, narrativa breu, prosa i novel·la. És considerat l'introductor de la novel·la històrica decadentista en català, amb títols com Edmon (1908), L'adolescent (1909), Ildaribal (1915) i La fira de Montmartre (1926), entre d'altres. La seva obra està molt en contacte amb els corrents literaris europeus del moment.

Tradueix al català obres de Shakespeare, Leopardi, Tolstoi, Voltaire, Zola, i sobresurt especialment per la seva traducció de l'Obra completa de Molière, publicada entre 1930 i 1936.Pàgina elaborada per Josep Miàs per a l'AELC.
Fotografia del pòrtic: Retrat al carbonet obra de Joaquim Biosca, inclòs a les publicacions A la deriva (1921), El novel·lista català Alfons Maseras (1922) i Guerau i Marta (1932), entre d'altres.