Autors i Autores

Sebastià Portell

Presentació d'El dia que va morir David Bowie, amb Ester Andorrà, Antònia Vicens i Biel Mesquida.
Coberta de la revista Time Out Barcelona amb motiu de la concessió del Premi al Creador de l'Any. © Iván Moreno.

Biografia

Sebastià Portell neix a Ses Salines, a Mallorca, l'any 1992. Viu al seu poble natal fins al 2010, any en què es trasllada a Barcelona. Estudia Llengua i Literatura Catalanes, Publicitat i Relacions Públiques i fa un màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals.

En l'àmbit literari, Sebastià Portell escriu des de –i sobre– les fronteres textuals i vivencials. És autor de les novel·les Ariel i els cossos (2019) i El dia que va morir David Bowie (2016), obra amb la qual va guanyar el premi Time Out Barcelona al Creador de l’Any. També és autor del llibre de narrativa breu Maracaibo (2014), de l’assaig Les nenes que llegien al lavabo (2021) i de les obres teatrals La mort de na Margalida (2012, obra finalista del Premi de Teatre Mediterrani Pare Colom 2012 i menció especial del XV Premi Boira-Òmnium de Teatre), Un torrent que era la mar (2014, guanyadora del VI Premi Ciutat de Badalona de teatre)L'endemà de Fedra (2016) i Transbord (2018, obra finalista del IV Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears). Ha tingut cura del volum biogràfic Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (2016) i d’Amors sense casa (2018), la primera antologia de poesia LGBTQ catalana.

A més de la seva tasca com a dramaturg i narrador, també treballa com a divulgador cultural i literari a diversos mitjans. Entre els anys 2017 i 2020 coordina la secció LGBTI+ de la revista Time Out Barcelona i, entre el 2018 i el 2020, té cura de la secció de llibres «La lectura no és verdura» al programa Soroll, de Ser Catalunya. Des de l'abril del 2021, condueix la secció de llibres «Lletra lligada» del programa Connecticat, de La Xarxa.

La primavera de l'any 2017, entra com a vocal a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i, com a tal, té cura de diversos actes i iniciatives, com el QLit, el festival de literatura queer en llengua catalana, que comissaria juntament amb Bel Olid i Ricard Ruiz Garzón, o el Seminari de Teatre de l'AELC i l'Institut del Teatre, juntament amb Carles Batlle.

Des de 2017 és vocal de l'AELC, des de 2019 n'és el secretari i des de març de 2022 és president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.