Autors i Autores

Josep Usó i Mañanós

L'any de l'herba sana.

L’any de l’herba sana explica la vida d’un home, Celestino, que pot sobreviure a tot el segle XX. Per aconseguir-ho, haurà de prendre decisions molt arriscades, superar situacions molt complicades i cometre actes terribles, però arribarà a vell sense perdre la seua bonhomia. Com un home respectat i estimat pels seus i pels habitants d’un poble menut el nom del qual mai no s’esmenta.

Al mateix temps, amb la seua es creuen moltes més històries. D’amor, d’enveja, de gelosia, venjances… Algunes comencen al poble, altres ho fan molt lluny i alguna n’hi ha que només en un moment donat passa per allà. Amb el pas del temps, el millor i el pitjor dels personatges que van desfilant per davant de Celestino va quedant al descobert i explicant, de passada, com afecta el pas dels anys, la vida i els costums dels valencians en general i, en particular, dels habitants d’un petit poble situat en una de les serres paral·leles a la costa que s’estenen, justament, darrere de la Plana de Castelló.

En resum, L’any de l’herba sana és una història intensa que aconsegueix captar l’atenció del lector des de la primera pàgina i que es fa molt difícil de deixar a mitges

(Sinopsi)