Autors i Autores

Angelina Vilella

Pòrtic

Angelina Vilella Ros (Olesa de Montserrat, Baix Llobregat, 1938) als tres anys la seva família es trasllada a l'Hospitalet de Llobregat, on resideix fins a l'actualitat. És diplomada en Infermeria, professió que ha exercit fins la jubilació.

Formada en diversos cursos a l'Aula de Lletres i posteriorment a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, el 1993 obté dos premis als Jocs Florals de l'Hospitalet de Llobregat. Als seixanta anys publica el primer llibre, Onades internes (1999), una novel·la que tracta temes com la immigració, l'amor i les rivalitats entre les persones. L'any següent publica Jo… també recordo (2000), on narra els seus records d'infantesa durant la postguerra a l'Hospitalet. El 2007 apareix una edició revisada d'Onades internes, que titula Temps d'Orquídies [disponible a Amazon i a iTunes].

Col·labora al setmanari La Proa del Baix Empordà (1997-2000) entrevistant a més d'un centenar d'empordanesos, i ha publicat articles al butlletí de l'Ateneu de Cultura Popular de l'Hospitalet, al Magazín d'Andorra i a les revistes Infermeria de Barcelona i Atenea de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, entre d'altres. Ha fet una ponència a la Universitat Autònoma de Barcelona sobre el període americà de Ramon Vinyes, i el 2010 participa en el projecte d'entrevistes Lletres i Memòria de l'AELC i Memoro. El banc de la memòria.

És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Josep Miàs per a l'AELC.
Documentació: Angelina Vilella.
Fotografia de l'arxiu personal de l'autora.