Es continua ampliant la base de dades de dramatúrgia

Per tercer any consecutiu, l'Associació col·labora en la Base de Dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània (DCC). És un projecte elaborat per l'Institut del Teatre amb el suport de la Societat General d’Autors i Editors i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

La DCC recull informació detallada sobre obres dramàtiques escrites en català, independentment del lloc on hagin estat escrites o de la nacionalitat dels seus autors. La base fitxa dramaturgs que hagin publicat o estrenat en l’àmbit professional, com a mínim, una obra dramàtica escrita en llengua catalana des dels anys 70 fins a l'actualitat (aquesta referència cronològica pot variar). Un cop incorporat l’autor al seu fons, es fitxa també la resta de la seva producció dramàtica, al marge de la llengua en què hagi estat escrita.

La informació que recull la DCC fa referència especialment a l'obra i al seu contingut (resum, paraules clau, nombre de personatges, espais, etcètera). En cas d'edició o d’estrena, s'inclouen també les dades pertinents. Quan l’autor dona el seu permís, la DCC ofereix un accés directe als textos.

La DCC és un projecte amb continuïtat i en construcció permanent. Permet buscar obres de teatre per tema, per autor i per nombre de personatges. En total, hi ha més de 1.300 obres de teatre recollides.

Consulta-la