Foment de la lectura entre infants i adolescents

Un any més, l'Associació col·labora amb el Casal d'Infants en un projecte per fomentar la lectura entre infants i adolescents. A mitjans d'octubre comencen els tallers en grups reduïts, on socis de l'AELC comparteixen la lectura de llibres amb infants i joves; en parlen, els escolten i els acompanyen. L'objectiu és crear un espai per aprendre i valorar la lectura plegats.

La majoria de participants són nouvinguts i amb prou feines parlen cap llengua romànica, per la qual cosa els llibres amb què es treballa generalment són contes o poesia. L'objectiu és, d'una banda, que s'interessin i gaudeixen dels llibres. De l'altra, també es promouen valors com la tolerància i el respecte. A més a més, es treballen temes delicats que els poden envoltar, com els desnonaments o la violència de gènere.

Enguany es faran sessions al Casal dels Infants del Raval de Barcelona i de Santa Coloma de Gramenet. Els grups estan formats per infants de 3 a 5 anys, de 5 a 8 anys, de 9 a 11 anys, de 12 a 15 anys i també s'han creat un grup de joves i un grup familiar, en què els pares acompanyen els infants. La procedència dels assistents és, majoritàriament, de països com Algèria, Colòmbia, Bangladesh, Marroc o Síria.

Gemma Armengol, Mireia Casanyes, Lali Cistaré, Irene Gómez Diéguez, Albert Güell, Rodolfo del Hoyo, Mireia Lleó, Laia Maldonado, David Nel·lo, Maria Rosa Ribas, Maria Sevilla, Roser Soms i Conxita Tarruell són els autors de l'AELC que dinamitzaran les sessions amb els diferents grups d'infants. 

Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de CEDRO, de l'Ajuntament de Barcelona i de la Institució de les Lletres Catalanes.