Qui són els guanyadors del IV Premi Imagina un amor?

El jurat del IV Premi «Imagina un amor» de narrativa en llengua catalana de temàtica LGBTI, format per Sil Bel Fransi, Sebastià Portell i Raquel Santanera, reunit a Barcelona el dia 4 d'octubre del 2021, van resoldre el certamen amb els premiats que s'anuncien a continuació. El lliurament s'ha fet aquest matí dins de la quarta edició del QLit.

El relat guanyador de la categoria de 12 a 15 anys és «Una fotografia en blanc i negre», de Laia Farràs Coll, per com entendreix profundament el lector, per la destresa que demostra en representar la parla oral i per la manera amb què dibuixa un gir final senzill però altament efectiu.
Llegeix-lo en aquest enllaç

Pel que fa al relat guanyador de la categoria de 16 a 18 anys, és per a «Remors de Tarragona», d‘Ariadna Barberà Madrid, per l'encert que té de rescatar la memòria històrica de les dones represaliades durant els anys foscos de la Inquisició i les caceres de bruixes, i per dotar la que podria semblar d'entrada una història dramàtica d'una optimista projecció en el futur.
El pots llegir aquí

El relat guanyador de la categoria d'adults és «Porpra», d’Ivan Belzunce Guillermo per la gran capacitat humorística que té el text, per la cura quasi imperceptible però remarcable en el pla de la llengua i per la manera amb què la trama efectua un joc de perspectives que a mesura que el conte avança només fa que anar en augment.
Llegeix-lo en aquest enllaç

El jurat ha valorat molt positivament l'alta participació d'aquesta edició en totes les categories,  especialment en la d'adults.

El premi
S'organitza en el marc del festival QLit, que s'està celebrant del 21 al 24 d'octubre al Centre LGTBI de Barcelona. Consulta els guanyadors, relats i bases del premi

Fotografia: © Carme Esteve / AELC