L'AELC convoca per segon any el concurs literari «Imagina un amor»

Torna el concurs literari per a joves de temàtica LGBTI en llengua catalana, «Imagina un amor», que té com a objectiu promoure la creació literària entre el jovent i el seu entorn al voltant de la temàtica LGBTI. Es convoca en el marc del QLit, Festival de Literatura Queer, amb tres categories: de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults relacionats amb l'entorn escolar.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana convoca el concurs per segon any consecutiu. Hi poden participar alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius i adults relacionats amb l’entorn escolar dividits en tres categories: de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults. Les narracions han de ser individuals, originals i escrites en llengua catalana. La temàtica de la narració ha de ser un amor no heteronormatiu (hi pot entrar qualsevol història d’amor entre dues o més persones de qualsevol identitat sexual i de gènere més enllà de la relació tradicional entre un home i una dona).

El termini d’admissió dels originals es tancarà el divendres 21 de juny del 2019 i el lliurament dels premis se celebrarà durant el QLIT (Festival de Literatura Queer), que es farà a mitjans del mes d’octubre.

Bases del concurs

«Imagina un amor» 2018
Els premis, als quals es van presentar l'any passat una setantena d'originals provinents de tot l'àmbit lingüístic, consistien en vals per valor de 200€ per comprar llibres a les llibreries col·laboradores del festival QLit: Antinous, Cómplices, La Caníbal i Pròleg. El Jurat, format per Joana BelMarta Carnicero i Lluís Hansen, va decidir els següents guanyadors: Categoria de 12 a 15 anys: Relat guanyador «Les paraules es van evaporar», d'Abril Prim; menció especial per a Pol Pujadas, amb «Llavis de xocolata». Categoria de 16 a 18 anys: Relat guanyador «Clara», de Maria Òdena; menció especial per a Katherin Andrea Rodríguez, amb «Mira'm». Categoria d'adults: Relat guanyador «Ex», de Xavier Lluís; menció especial per a Clara Gallach, amb «Al gimnàs». La Directora General d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, va assistir al lliurament de premis com a mostra del suport d'aquest organisme a la iniciativa. Llegiu aquí els relats guanyadors
 

j


D'esquerra a dreta, alguns dels guanyadors dels Premis: Maria Òdena Clara Gallach i Xavier Lluís. © Marc Rovira / AELC (Vés a l'àlbum)