Neix Girem Full! Llibres contra el càncer

Girem Full! Llibres contra el càncer és un projecte en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona, compromès a impulsar els primers assajos clínics d’immunoteràpia per al tractament del càncer a Catalunya. Una recerca mèdica que actualment porta a terme l’equip d’investigació de l’ITC Clínic. Girem Full! convida el sector del llibre, que té una indubtable capacitat d’arribar al teixit social, a participar d'aquesta proposta solidària i promoure-la amb l’objectiu de captar fons a favor de la recerca mèdica contra el càncer. Per això es fa una crida a la seva implicació conjunta: professionals de la creació, edició, llibreries, distribució, traducció i altres agents culturals.

La iniciativa té com a objectiu principal col·laborar en el finançament i divulgació del projecte ITC Clínic. L’ITC Clínic contempla la construcció de les instal·lacions d’una nova unitat d’immunoteràpia i dotar-la de l’equipament necessari. També realitzar dos assaigs clínics en mieloma múltiple i càncer de mama. Tot plegat té un cost de 3 milions d’euros.

Per recaptar fons s'han establert tres vies:

  • La venda de punts de llibre, cartells i bosses en diferents llibreries de Catalunya
  • Les donacions de particulars a través del seu web
  • El dia solidari de Girem Full!, el 23 de març de 2020, que es farà una acció conjunta

L’equip organitzador del projecte està format per professionals del món del llibre i del sector cultural. Provinents del món editorial, de la traducció, la distribució, del disseny gràfic, la comunicació, la il·lustració, etcètera, els seus recursos i les seves capacitats s’uneixen, de forma voluntària i altruista, amb l’objectiu d’impulsar econòmicament el tractament pioner de la immunoteràpia contra el càncer, ITC Clínic, i fer-lo arribar a la Sanitat Pública catalana.

Formen part del projecte Blanca Álvarez, Jordi Benavente, Neus Boteller, Oriol Canosa, Neus Chordà, Tono Cristòfol, Eric del Arco, Rosa Domingo, Laura Espot, Bibiana Federico, Olga Federico, Víctor García Tur, Gemma Glendon, Cristina Losantos, Cristina Moix, Lola Pastor, Mireia Perelló, Rosa Rey, Marc Sagristà, Rafa Sánchez, Maria Sellarès, Núria Vilamajó.
L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana s'ha adherit Llibreries, així com una llarga llista d'altres associacions, distribuïdores, editorials i agències literàries.

Pots trobar al seu web tota la informació del projecte.