Noves entrevistes a Lletres i Memòria

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, juntament amb el portal d'internet Banc de la Memòria, conforma el projecte Lletres i Memòria. S'hi recullen, en un apartat especial del web, entrevistes en format vídeo a escriptors en llengua catalana a partir dels setanta anys i associats a l'AELC. D'aquesta manera, els socis de l'AELC a partir de setanta anys poden participar-hi i deixar constància de les seves vicissituds biogràfiques, de la seva obra literària i, en definitiva, de tota la seva experiència vital. El fons d'entrevistes de Lletres i Memòria acumula més de 200 entrevistes en vídeo i es pot consultar en aquest enllaç

Aquest 2019, s'han fet les entrevistes en vídeo als següents autors, que publiquem aquest gener. Clica damunt del nom per veure el vídeo:

  • Ferran Aisa i Pàmpols (1948) és un escriptor i poeta, estudiós de la història contemporània de Catalunya i de la història de Barcelona.
  • Lluís Busquets i Grabulosa (1947) és doctor en filologia catalana, és també llicenciat en filologia hispànica, teologia (Roma), filosofia (Roma) i ciències de la informació i diplomat en cinema.
  • August Bover (1949) és doctor en Filologia Romànica (Catalana), ha estat docent de literatura al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona -d'on és catedràtic emèrit-, investigador a les universitats de Saskatchewan (Canadà) i de Califòrnia a Berkeley (EUA) i professor visitant a les universitats de Càller (Sardenya) i de Perpinyà.
  • Jaume Cela (1949), compagina la feina de mestre i pedagog amb la d'escriptor de novel·les per al públic infantil i juvenil.
  • Coloma Lleal (1944) és poeta, narradora i catedràtica de filologia de la Universitat de Barcelona. L'any 1965 guanya l'englantina d'or als Jocs Florals de París amb el poemari Plany a quatre veus i com a poeta ha publicat les obres Poemes (1967), Des dels sons (1987) i Com si fos una elegia (2001).
  • Daniel Palomeras (1949) és metge de capçalera a Ripoll. També és novel·lista i articulista, i ha guanyat els premis J.M. Folch i Torres amb El secret del comte (1998) i el Gran Angular amb El temps feliç (1997).
  • Augustí Pons i Mir (1947) és periodista i escriptor. Va començar treballant a El Noticiero Universal i va ser membre fundacional del diari Avui on, des del 1976 al 1995, va combinar les feines pròpies del periodisme de redacció amb les de creació literària.
  • Josepmiquel Servià (1948) és poeta, narrador i assagista. Advocat de professió, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com ara l’Avui, La Vanguardia i “Punt Diari”, i el 1980 guanyà el premi Avui d’articles periodístics per Les banderes d’enguany.

Si ets membre de l'Associació i tens setanta anys o més, pots escriure'ns per participar en aquest projecte.