Un recital amb monstres, robots, llegendes i mites

És evident que la narrativa és un gènere apte per a la literatura fantàstica i la ciència-ficció, però… i la poesia? Sota el títol Monstre, robot, llegenda, mite, ahir es va celebrar el recital de cloenda del Festival 42, organitzat per l'AELC dins d'aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona. 

Recupera'l en fotografies

Es tractava de traçar un recorregut per algunes de les veus poètiques més fantàstiques i genuïnes de la literatura catalana, des dels monstres de Josep Lluís Aguiló fins a l’escriptura cíborg de Raquel Santanera, passant per la relectura dels mites clàssics de Guim Valls i la poetització de la rondallística occidental de Lucia Pietrelli. Tots quatre autors van recitar els seus versos acompanyats de la il·lustració en directe de Marina Vidal, Àlex Santaló, Ricard Efa i Laia Baldevey, i amb l’actuació musical de Pentina’t Lula i Serie Zeta. L'acte va ser presentat per Sebastià Portell, secretari de l'AELC, i també hi va dir unes paraules en acabar Ricard Ruiz Garzón, comissari del festival i vocal de l'AELC.

El recital es va fer dins del 42, el 1r festival de gèneres fantàstics de l'Ajuntament de Barcelona, que ha aplegat unes 6.000 persones. L'acte de cloenda va comptar amb un centenar de persones com a públic i es va fer a la sala 1 de la Fabra i Coats.

Aquesta activitat ha estat possible amb el patrocini de CEDRO.