Retrat de Marc Granell per Begonya Pozo

Amb motiu del premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, l'AELC publica un retrat de Marc Granell que ha escrit Begonya Pozo. El poeta va rebre el premi, que es vota entre tots els membres de l'Associació, al 2021.

Es tracta del número 36 de la col·lecció «Retrats» de l'Associació, dedicada a presentar la personalitat i l'obra dels autors homenatjats per l'entitat. Del retrat:

Amb dents i ungles ha defensat Marc Granell el seu dret a escriure poesia, a ser crític amb el món que li ha pertocat de viure, a ser-ne dolorosament cons­cient i a fer-ne, de la seua lluita, una obsessió cultural, política, lingüística i, sobretot, poètica.
(...)
Des de
Llarg camí llarg (1977) fins a Cel de fang (2020), Marc Granell no ha deixat de sorprendre’s davant del món i de la ferida de l’existència. I nosaltres amb ell. Gràcies a ell.

Descarrega't la publicació

L'autor
Marc Granell
(València, 1953) és poeta i traductor. Va estudiar filosofia i filologia i va participar activament en l'esclat cultural i literari dels anys 70 a València. Des de llavors, ha publicat nombrosos poemaris, com Llarg camí llarg (1977, Premi Vicent Andrés Estellés), Materials per a una mort meditada (1980, Premi Ausiàs March) o Exercici per a una veu (1981). La seva poesia es troba reunida a Poesia completa (1976-2016), publicada per la Institució Alfons el Magnànim. També s’ha dedicat a la poesia per a infants i a la crítica literària. Ha dirigit nombroses col·leccions poètiques, com "Gregal Poesia", que suposa un gir fonamental per al futur de l'edició d'aquest gènere al País Valencià. Ha estat traduït a diverses llengües i ell mateix ha fet versions d'escriptors europeus. És soci de l'AELC i ha rebut el Premi Jaume Fuster.

Publicacions de l'AELC
L'Associació edita diversos materials recollir de les activitats més rellevants i de l'obra dels escriptors que podeu consultar en l'apartat de Publicacions. A banda dels «Retrats», als «Quaderns Divulgatius» s'hi troben un recull d'articles o ponències de diferents àmbits literaris i les «Notícies Bibliogràfiques» són una relació de les obres publicades cada any pels socis de l'entitat. Els socis poden demanar exemplars en paper a aelc@escriptors.cat.