Sebastià Portell, elegit nou president de l'AELC

Ahir, dijous 24 de març, es va celebrar virtualment l'assemblea de socis de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i es van conèixer els resultats de les eleccions. Sebastià Portell ha estat elegit nou president de l'AELC amb una gran participació dels membres de l'Associació.

Les votacions es van fer a través d'una plataforma virtual de vot que ja s'havia utilitzat altres anys i els socis que no disposen de correu electrònic van poder-ho fer per correu postal. Van ser obertes des del dia 15 de març fins ahir, 24 de març, a les 19.00 h. Poc després d'aquesta hora, el comitè electoral va compartir-ne els resultats: 287 vots per a la candidatura de Sebastià Portell, 234 vots per a Gemma Pasqual i Escrivà i 54 vots per a Manel Alonso i Català.

Sebastià Portell (Ses Salines, Mallorca, 1992) ha escrit narrativa, teatre i assaig. També treballa com a divulgador cultural i literari en diversos mitjans i programes i ha traduït del gallec i l'anglès. Ha estat vocal de l'Associació entre 2017 i 2019, secretari entre 2019 i 2022 i des de març de 2022 és president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

L'escriptor mallorquí pren el relleu de Bel Olid (Mataró, Maresme, 1977), que ha presidit l'AELC des de març de 2015 fins al moment. Escriu, tradueix i ensenya literatura i escriptura creativa. S'ha dedicat a la narrativa, poesia, assaig i literatura infantil i juvenil, entre d'altres. Tradueix de l'alemany, l'anglès, el francès, l'italià i el castellà.

Fotografia de portada: © Carme Esteve / AELC