L'Associació recupera 35 vídeos amb escriptors emblemàtics

L'AELC publica els vídeos de «Veus literàries» amb entrevistes a alguns dels escriptors més rellevants de la literatura catalana contemporània. Es tracta d'una col·lecció que es trobava fins ara en DVD i que ja es pot veure al canal de YouTube de l'entitat.

El projecte es va tirar endavant entre 2005 i 2010, amb un total de 35 audiovisuals. Cadascun d'ells és una entrevista que presenta l'autor en el seu entorn i combina diversos temes sobre la seva vida i obra. Els escriptors expliquen trets del seu caràcter, vivències personals i com van confeccionar les seves obres literàries. A més a més, ho fan a casa i als seus paisatges habituals.

Es tracta de les veus literàries de Núria Albó, Josep M. Castellet, Isabel-Clara Simó, Albert Ràfols-Casamada, Antònia Vicens, Xavier Amorós, Joan Francesc Mira, Montserrat Abelló, Bartomeu Fiol, Josep Palau i Fabre, Joan Triadú, Ricard Creus, Gabriel Janer Manila, Feliu Formosa, Bernat Capó, Josep M. Benet i Jornet, Olga Xirinacs, Joaquim Carbó, Josep Vallverdú, Joaquim Horta, Víctor Mora, Albert Jané i Riera, Jaume Pérez Montaner, Maria Antònia Oliver, Màrius Sampere, Lluís Alpera, Jordi Pàmias, Baltasar Porcel, Josep M. Ainaud de Lasarte, Jordi-Pere Cerdà, Xavier Rubert de Ventós, Robert Saladrigas, Rodolf Sirera, Antoni Vidal Ferrando i Albert Manent.

Tots els vídeos es poden veure a l'apartat de Veus literàries i també en aquesta llista de reproducció del canal de YouTube de l'Associació.