Celebració dels Premis de la Crítica

Borja Bagunyà i Joan Todó han rebut el Premi de la Crítica en llengua catalana per Els angles morts i La vista als dits, respectivament. Ahir, a la Biblioteca de Catalunya, els autors van participar en una conversa amb membres del jurat i van rebre el guardó.

Recupera l'acte en fotografies

Borja Bagunyà, Premi de la Crítica per Els angles morts (Edicions del Periscopi, 2021) va conversar amb Jordi Nopca i Simona Škrabec, membres del jurat. L'autor va llegir un fragment de la seva novel·la i va respondre a preguntes sobre la intenció, l'estructura i la provocació amb què està construït el text. Tot seguit, Joan Todó, que ha rebut el Premi de la Crítica de poesia per La vista als dits (LaBreu, 2021) va conversar amb Anna Ballbona i Simona Škrabec sobre la seva trajectòria, la seva poesia i sobre el procés de revisió de Los fòssils al ras El fàstic que us cega, que culminen en el poemari premiat.

Després, Sebastià Portell, president de l'AELC, va felicitar els autors i els va lliurar la ploma i el diploma. L'acte es va cloure amb un brindis a l'exterior.

A la celebració també hi van assistir la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, i el Secretari General del Departament de Cultura, Jordi Foz.

Podcast amb els autors premiats
Dos dels nous episodis del podcast de l'Associació han estat dedicats als Premis de la Crítica. Pots escoltar-los aquí:

  • Borja Bagunyà i Xavier Aliaga. Disponible a Ivoox i Spotify (32 minuts)
  • Joan Todó i Anna Ballbona. Disponible a Ivoox i Spotify (30 minuts)

L'Asociación Española de Críticos Literarios va anunciar el passat 9 d’abril els guanyadors dels Premis de la Crítica en les quatre llengües oficials de l'Estat espanyol a les millors obres de narrativa i de poesia publicades durant el 2021.

Fotografia de portada: Marga Cruz / AELC.