Convocatòria del Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

Ja es poden presentar manuscrits al 42è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, destinat a guardonar una obra de prosa literària (novel·la, narració, relat de viatges, memòries, biografia, diari, etcètera), original i inèdita, escrita en català. El termini de presentació és fins al 15 de febrer del 2022.

Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA promouen el Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, amb la finalitat de fomentar l’escriptura i la lectura en català. Aquest guardó és un dels pocs de la seva categoria i dotació que admet obres de les diferents modalitats de prosa literària escrites en llengua catalana, independentment de quina sigui la nacionalitat o residència de l’autor. 

Consulta les bases

El guanyador del premi rebrà  35.000 euros, lliures d’impostos, a banda dels drets d’autor de l’edició comercial a càrrec d’Edicions 62, que es presentarà en el marc de La Setmana del Llibre en Català. Entre els darrers guardonats amb el premi s'hi troben Roser Caminals, Albert Forns, Gemma Lienas, Rafael Vallbona, Carme Riera, Baltasar Porcel, Jordi Coca, Joan Barril, Andreu Martín, Ada Castells, Najat El Hachmi, Àlvar Caixal i Melcior Comes.

El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït el 1981 per l’Obra Social de Caixa Sabadell. Ara la Fundació Antigues Caixes Catalanes impulsa i dona continuïtat al premi mantenint viva la finalitat que l’inspirà: fomentar la lectura i l’escriptura en català. 

Consulta aquí el llistat complet de premis literaris que t'ofereix l'AELC.