Programa de residències a Ljubljana - fins al 31 de maig!

Catalan
9 de maig del 2018

La capital d'Eslovènia, ciutat de la literatura de la UNESCO des del 2015, ofereix dues residències d'un mes per a escriptors, al recentment restaurat Švicarija / Swisshouse Creative Center, que forma part del Centre Internacional d'Arts Gràfiques i que es troba al Parc Central de Ljubljana.

La primera residència es realitzarà el mes de setembre i l'altra el mes de novembre de 2018.

El programa de residències està dirigit a escriptors no eslovens que hagin publicat almenys una obra literària (narrativa, prosa, poesia i teatre) en circuits professionals, en qualsevol llengua, i que tinguin relació amb alguna de les altres ciutats de la literatura de la UNESCO, com és el cas de Barcelona.

El programa de Ljubljana ciutat de la literatura de la UNESCO donarà a les persones seleccionades 650€ en concepte de despeses i un màxim de 350€ addicionals per a les despeses del viatge, i cobrirà, també, les despeses del transport públic local. Les persones seleccionades tindran un apartament propi, independent i totalment equipat, situat en el mateix centre on treballen o fan estades altres residents que treballen en tot tipus de disciplines artístiques.

Els organitzadors propiciaran el contacte amb l'escena artística local, i podrien organitzar presentacions públiques i reunions amb traductors i editors. Els residents estan obligats a tenir una assegurança mèdica i són responsables dels seus àpats i de l'apartament cedit, al qual no podran allotjar-hi convidats.

QUÈ S'ESPERA
Tot i que les persones residents no estan obligades a dur a terme cap projecte específic, s'espera que creïn una breu peça literària (una història, un assaig, una sèrie de poemes), vinculada en sentit genèric al concepte que aglutina el centre d'art on s'allotjaran, que és «comunitat, art i natura», i a Ljubljana. A més, han d'estar disposades a presentar aquesta creació en públic (per exemple, en una lectura). Aquesta peça es traduirà i es publicarà en un mitjà escollit (revistes literàries i d'altres, ja siguin impreses o en línia, periòdics, etc.). Es demana a la persona resident que mostri interès i participi en esdeveniments literaris locals i altres activitats relacionades, que es coordinaran d'acord amb altres esdeveniments locals. Tret que s'acordi el contrari, no hi ha honoraris addicionals per a aquestes activitats.

UBICACIÓ
Švicarija / Swisshouse Creative Center és un nou centre cultural, educatiu i social situat al cor del parc central de Ljubljana, a molt a prop del centre de la ciutat, que ofereix programes públics, instal·lacions d'estudi per a artistes locals i residències d'artistes internacionals i experts. El centre també alberga un extens programa públic que segueix el concepte de «comunitat, art i natura». Forma part del MGLC - Centre Internacional d'Arts Gràfiques, un museu especialitzat, productor d'art contemporani i proveïdor de residències d'artistes, basat en el patrimoni de l'art d'impressió del segle XX i la Biennal d'Arts Gràfiques, de Ljubljana, centrada en l'art del gravat i la impressió.

DADES (s'han d'enviar en anglès)
- Nom
- Adreça
- Nacionalitat
- Data de naixement
- Ciutat UNESCO de Literatura originària
- Relació amb la Ciutat de la Literatura originària de la UNESCO
- Currículum de títols publicats (i de traduccions, si fos el cas)
- Interessos i projectes actuals (fins a 150 paraules)
- Explicació del projecte/tasca/treball que s'hi vol dur a terme
- Mes preferit (setembre / novembre / sense preferència)

Cal enviar les aplicacions a damjan@ljubljanacityofliterature.com abans del 31 de maig del 2018.

Poseu-vos en contacte mitjançant aquest correu electrònic o truqueu al +386 41 541 306 per a qualsevol dubte.

Categoria