El Poeta de la Ciutat Josep Lluís Aguiló, als Diàlegs poètics

Josep Lluís Aguiló, poeta mallorquí, és el convidat de la cinquena sessió del cicle Diàlegs poètics, que té lloc el 26 de febrer, a les 19 hores, a la Sala de Juntes de l'edifici de Sa Riera (carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, de Palma). L’autor llegirà fragments de la seva obra i conversarà amb el públic sobre el fet creatiu. 

Els Diàlegs poètics són una iniciativa de l’AELC i el Vicerectorat de Projecció Cultural de la Universitat de les Illes Balears amb la voluntat d'acostar l’obra de vuit poetes contemporanis en llengua catalana al públic universitari en particular i als lectors en general. La proposta es va encetar el passat 23 d’octubre amb Margarita Ballester. També hi han participat Teresa Pascual, Antoni Marí i Josep Marí.

Josep Lluís Aguiló (Manacor, Mallorca, 1967). Poeta i empresari, és director de màrqueting i publicitat. L'any 1986 publica el seu primer llibre de poemes, Cants d'arjau, i passen divuit anys fins que publica les següents obres: La biblioteca secreta i L'estació de les ombres (2004). Enguany és el Poeta de la Ciutat de Barcelona.

Amb Monstres (2005) guanya el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia 2005 i, l'any 2006, el Premio Nacional de la Crítica al millor llibre de poemes escrit en llengua catalana i un esment especial del jurat dels Premis de la Crítica dels Escriptors Catalans. El 2007 obté el Reconeixement de Mèrits de l'Escola de Mallorquí de Manacor per la seva tasca de creació i difusió de la poesia en llengua catalana. L'any 2008, Josep Lluís Aguiló guanya els Jocs Florals de Barcelona amb l'obra Llunari.


Properes sessions del cicle Diàlegs poètics:

26 de febrer de 2009: Josep Lluís Aguiló

26 de març de 2009: Joan Perelló

30 d’abril de 2009: Jaume Pont

14 de maig de 2009: Pere Gomila 

Totes les sessions es fan a les 19 hores a la Sala de Juntes de l’edifici de Sa Riera de Palma i l’entrada és gratuïta i lliure.