Mercè Canela i Eugènia Morer, XVI Premi Aurora Díaz-Plaja

Mercè Canela i Eugènia Morer són les guanyadores del XVI Premi Aurora Díaz-Plaja de crítica, estudi i divulgació de la literatura infantil i juvenil catalana, pel dossier titulat Ramon Llull, un home fantàstic, publicat al número 1289-1290, d'abril de 2016 a la revista Cavall Fort, amb il·lustracions de Lluïsot, Laura de Castellet, Pep Brocal i Quim Bou. Aquest dossier, elaborat amb motiu del set-cents aniversari de Ramon Llull, repassa la vida i l'obra de l'escriptor mallorquí.

El Premi Aurora Díaz-Plaja es lliurarà diumenge 10 de setembre a les 12:15h, a l'escenari 2 de La Setmana del Llibre en Català (Av. de la Catedral, Barcelona), en un acte per a tota la família amenitzat amb l'espectacle «Treballs i plaers d'amors» a càrrec de Lídia Pujol i Guillermo Rizzotto.

El jurat, format per Josep M. Aloy, Anna Gasol i Pere Martí i Bertran ha atorgat el XVI Premi Aurora Díaz-Plaja al dossier Ramon Llull, un home fantàstic per unanimitat. El jurat n'ha valorat «la capacitat de síntesi, l'originalitat de la proposta, el llenguatge molt apropiat per als lectors infantils, el disseny del conjunt» i, naturalment, el fet de «destacar especialment les obres de Ramon Llull a l'abast d'infants i joves».
 


Eugènia Morer i Mercè Canela a la redacció de Cavall Fort.

 

La primera part del dossier es pot consultar a l'enllaç http://cavallfort.cat/ramon-llull-un-home-fantastic/ El dossier sencer es pot adquirir per 2 euros des de l'enllaç http://cavallfort.cat/botiga/llibres/


Mercè Canela
va néixer a Sant Guim (La Segarra), l'any 1956. Va publicar la seva primera novel·la, adreçada al públic infantil, l'any 1976. A partir de llavors va continuar la seva trajectòria professional com a escriptora i traductora, centrada especialment en la literatura infantil i juvenil. Ha publicat una vintena de títols –entre els quals podem destacar L'escarabat verd, Lluna de tardor, S'ha de ser animal!, La casa de les acàcies, Els dimarts del senyor F., Per un plat de macarrons...–, i ha estat guardonada amb diversos premis (Josep M. Folch i Torres, Crítica Serra d'Or, Vaixell de Vapor...).

Arqueòloga de formació, va treballar com a bibliotecària a la Universitat Autònoma de Barcelona i com a documentalista a la Comissió de les Comunitats Europees, a Brussel·les, ciutat on va viure vuit anys. Posteriorment es va instal·lar de nou a Barcelona i, durant un temps, es va dedicar exclusivament a escriure i a traduir. Ha traduït de l'alemany, l'italià, el francès i l'anglès. Des del gener de 1998 dirigeix la revista Cavall Fort, a la qual l'any 2006 es va afegir El Tatano, adreçada als lectors més petits.

Eugènia Morer i Serra va néixer a Olot l'any 1980. Va estudiar a Barcelona, on es va llicenciar en Humanitats i en Teoria de la Literatura, estudis que va acabar a Leuven (Flandes), on definitivament va consolidar la seva fal·lera per la literatura infantil. De tornada, després de fer correccions, traduccions, ressenyes i entrevistes, va treballar de redactora a la revista Escola Catalana, d'Òmnium Cultural, durant tres anys. Des del 2008 és redactora de la revista Cavall Fort.

És la segona vegada que el Premi Aurora Díaz-Plaja reconeix la tasca de la revista Cavall Fort, ja que l'any 2014 Rosa Mut va rebre aquest mateix premi per la secció «Tria i remena» de recomanacions lectores.

El Premi Aurora Díaz-Plaja, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana des de l'any 2001, és l'únic guardó que reconeix i posa en valor la crítica, l'estudi, la divulgació i la investigació sobre literatura infantil i juvenil en llengua catalana. La nòmina de guanyadors del Premi Aurora Díaz-Plaja inclou els principals noms en aquest àmbit: Josep M. Aloy, Jaume Aulet, Clara Berenguer, Montserrat Castillo, Miquel Desclot, Teresa Duran, Pilar García Aparicio, Teresa Mañà, Pep Molist, Rosa Mut, Margarida Prats, Teresa Rovira i Caterina Valriu, entre altres.

Podeu consultar les bases del concurs i la cronologia i els treballs premiats al web de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Paral·lelament, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha coordinat una matinal de lectures a La Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc el mateix matí del 10 de setembre, d'11:00h a 12:00h, i en la qual participaran diversos autors contemporanis en llengua catalana. Més informació al web de La Setmana i a l'Agenda de l'AELC

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.