L'AELC dóna suport a les mobilitzacions en defensa de l'escola catalana

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana mostra un rotund desacord amb l'avantprojecte de LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa), promogut pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Aquest projecte de llei suposa una agressió clara i directa contra el conjunt de la llengua catalana i el seu ensenyament i transmissió, un fet que ha comportat el rebuig unànime de la comunitat educativa i de les entitats vinculades a la llengua. A les Illes aquest esborrany intensifica l'atac a la immersió lingüística que ja va presentar el conseller Rafel Bosch; al País Valencià empitjora encara més el decret de plurilingüisme aprovat pel govern valencià i publicat en el DOCV en ple mes d’agost, i al Principat atempta clarament contra el model d'immersió lingüística, en la línia de les sentències del Tribunal Suprem.

L'AELC dóna el seu suport a les iniciatives i mobilitzacions per a defensar i reforçar el model d'escola amb llengua i continguts en català, i demana una clara i rotunda resposta de les institucions, la comunitat educativa i la societat en general per frenar l'aprovació d'aquest esborrany de llei.

Recollida de signatures:

Change.org: “L'escola en català: ara i sempre”.

Concentracions:

Castelló
15 de desembre, 18h, Pl. de la Independència (la Farola). Convoca: Castelló per la Llengua (80 anys de les Normes de Castelló).

Barcelona
10 de desembre, 2/4 de 7, Pl. Sant Jaume. Convoca: Som Escola.
13 de desembre, 18h, Pl. Universitat. Convoca: Marc Unitari de la Comunitat Educativa.

València
13 de desembre, 18h, des de Sant Agustí fins a la Plaça de la Mare de Déu. Convoca: Plataforma per l’Ensenyament Públic.

Comunicats:
COAPA
Consorci per la Normalització Lingüística
Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Escola Valenciana - Federació d'Assoc. per la llengua
Institut d'Estudis Catalans
Plataforma Per l'Ensenyament Públic
STEI-I
STEPV
Som Escola


Comentaris

nosaltres no vam tenir

nosaltres no vam tenir escola en català; no s'ha de fer malbé un bé que ha costat anys i vides

Jo dóno el meu suport a les

Jo dóno el meu suport a les mobilitzacions al meu blog i al de la meva companyia teatral.
És detestable que vulguin llevar-nos la llibertat bàsica com és la d'expressar-nos com desitgem.
Es pot llegir aquí:

http://isabellaso.blogspot.com.es/2012/12/en-suport-les-mobilitzacions-e...

http://katharsistheatrekt.blogspot.com.es/2012/12/en-suport-les-mobilitz...

Sóc mestra i escriptora .

Sóc mestra i escriptora . Estimo la meva terra i la llengua materna catalana. Ensenyo a l'escola i escric els llibres en català. Espero continuar igual durant molts anys

Quosque tandem abusaran de

Quosque tandem abusaran de la nostra paciencia els peperos ? Açò n'és el conte de mai no acabar. Jo, camí dels 85, escriure en català -vessant valenciana- mentre el cervell domine la mà que agafa la ploma. I pensarè en la mateixa llengua per la resta dels dies. Bernat de Benissa

No us farem cas. No volem

No us farem cas. No volem més maltractaments. Marxem. Adéu-siau.

Per la defensa de la llengua

Per la defensa de la llengua i la nostra cultura hem de manifestar-nos més actius que mai imostrar el nostre rebuig a una llei que permet l'adoctrinament i ens allunya d'una educació democràtica.

http://lacomunidad.elpais.com/cinecine/2012/12/5/una-escola-per-uns-quan...

La desobediència civil

La desobediència civil absoluta 82és l'únic camí.

És com un malson veure que

És com un malson veure que ens fan recular al temps franquista que intentàvem esborrar de la nostra memòria. A les persones demòcrates de debò se'ns fa difícil aquest odi irracional contra una llengua i un poble. Però, malgrat el desànim és qüestió de rearmar-se de coratge i defensar-se contra aquests retrògrades

Crec que no hem de tenir cap

Crec que no hem de tenir cap por de tanta ignorància. Encoratgem els mestres a fer un acte de desobediència, i estiguem disposats a fer-los costat fins el final. En el fons, volen intimidar perquè són prepotents, però si veuen que no afluixem, no hi tindran res a fer. Parlo com a mestra que ha actuat d'aquesta manera en situacions semblants. Ànims!

Nosaltres vam agafar una

Nosaltres vam agafar una part del Franquisme, on tot s'havia de fer en castella i una part de la democracia entre cometes, dic entre cometes, perquè sempre el poble català s'ha d'anar disculpant i sentint-se malament per parlar la nostra llengua, és la identitat d'un poble, els mestres han de tenir més clar que mai que és un dret que qualsevol persona té de tenir, vingui d'on vingu,i la llengua materna la del poble català.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.