Actualitat professional
Més continguts

El Govern espanyol aprova l'esborrany de Llei de Propietat Intel·lectual d'esquena al sector

La vicepresidenta del govern espanyol va anunciar a finals de març l'aprovació de l'esborrany de reforma parcial de la Llei de Propietat Intel·lectual, en contra de la voluntat de les entitats de gestió AGEDI-AIE, CEDRO i SGAE, i de diversos organismes internacionals com IFFRO i EWC. En una carta enviada al ministre Wert les entitats denuncien que l'esborrany ara aprovat representa un greu retrocés en el reconeixement dels drets de propietat intel·lectual, i s'encamina en la direcció oposada a les recomanacions de l'informe Vitorino sobre el cànon per còpia privada i reprografia presentat a la Comissió Europea el passat gener.

Tot i que la reforma de llei encara ha de passar pels òrgans consultius pertinents i ha de superar el tràmit parlamentari en ambdues cambres, les entitats de gestió lamenten, per sobre d'altres consideracions, que el procés s'hagi dut a terme sense tenir en compte l'opinió del sector cultural i amb una absència total de diàleg.

Entre altres modificacions, aquest projecte de llei revisa el concepte legal de còpia privada, un punt que afectaria molt negativament el sector del llibre, el qual veuria encara més reduïda la compensació per còpia privada i la remuneració per les reutilitzacions d'obres en l'àmbit educatiu.

Notícies a la premsa:

Notícies relacionades:

 

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.