Actualitat professional
Més continguts

El grup de treball europeu sobre propietat intel·lectual en l'economia digital presenta les conclusions

Dimecres vinent tindrà lloc la presentació de les conclusions del procés Licences for Europe, engegat a principis d'any per la Comissió Europea. Serà la darrera sessió plenària d'un procés que pretén desenvolupar un marc legal adequat per al tractament i ús comercial i no comercial en l'àmbit digital de material protegit per la llei de propietat intel·lectual. Les conclusions que es derivin de Licences for Europe seran de gran importància per adaptar la legislació sobre drets d'autor als canvis constants en les formes de creació i consum de productes culturals.

El procés s'ha dividit en quatre grans temes, que han comptat cada un amb el seu propi grup de treball:

1. Com assegurar la legalitat i la seguretat dels intercanvis de continguts a nivell internacional (portabilitat transfronterera de continguts).
2. Aclarir els conceptes d’usos legítims i no legítims als usuaris finals.
3. Estudiar casos de bones pràctiques i promoure noves iniciatives pel que fa a l'accés en línia d'obres audiovisuals i de patrimoni.
4. Millorar les eines de Mineria de Dades (TDM, Text & Data Mining) i promoure l’eficiència d’aquesta disciplina per a la recerca científica.

Amb aquest projecte la Comissió Europea busca solucions pràctiques que harmonitzin les polítiques europees amb les necessitats del mercat. Hi han participat les diverses parts interessades: representants dels titulars de drets, organismes de concessió de llicències, usuaris comercials i no comercials de continguts protegits i usuaris finals.

La sessió es podrà seguir en directe dimecres 13 de novembre a partir de les 14:00h. L'enllaç de l'emissió en directe s'anunciarà al web https://ec.europa.eu/licences-for-europe-dialogue/en/content/final-plenary-meeting


INFORMA'T-EN MÉS

Materials sobre cada un dels quatre grups de treball (en anglès).
– Notícia: La Comissió Europea acorda un full de ruta per modernitzar els drets d'autor en l'economia digital (desembre de 2012).

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.