Els autors de l'AELC a la Plaça del Llibre

Celebrada a la plaça de l’Ajuntament de València del 28 d’octubre a l’1 de novembre, aquest gran aparador literari ha comptat amb més de 70 activitats, 3.000 títols i 52 projectes editorials participants. L'AELC hi va organitzar un micro obert de socis diumenge 1 de novembre.

Enguany la Plaça ha inaugurat una plataforma 2.0 impulsada amb presentacions virtuals i una ambiciosa llibreria digital que inclou 14.000 títols a la venda que poden ser adquirits de manera àgil i ràpida. A més, els lectors que utilitzen aquest servei podran assignar el benefici de la compra a la llibreria que vulguen de les adherides a la iniciativa, respectant així la cadena del llibre. Pots llegir aquí la crònica de l'organització amb més detalls.

Maria Carme Arnau i Orts, Carles Enguix, Cristina Escrivà, Hermini Edo, Josepa Montagut, Manuel Molins, Imma López Pavia i Vicent Sanxis van ser els socis que van participar en el micro obert. Van llegir alguns dels seus textos amb acompanyament musical. 

Aquesta nova edició es va encetar a Castelló, del 15 al 18 d’octubre, amb gran èxit. L'ha seguit València, amb la voluntat de consolidar-se com el gran encontre literari i urbà de la tardor i l’hivern, del 28 d’octubre a l’1 de novembre. A Alacant, se celebrarà la Plaça entre el 19 i el 21 de febrer de 2021. I el cicle es tancarà amb l’afegiment de Gandia, ciutat amfitriona de l’esdeveniment del 6 al 9 de maig.

La Plaça del llibre és un projecte coordinat per la Fundació Full - Fundació pel Llibre i la Lectura i organitzat amb la col·laboració de l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques d’Alacant, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. La iniciativa, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i Escola Valenciana, a més d’entitats corresponents a cada ciutat participant.