Celebrant la poesia d'Antonina Canyelles

Amb motiu del lliurament XXIV Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació va organitzar tres activitats de Països Catalans per celebrar el premi i per col·laborar a difondre l'obra de la guanyadora, Antonina Canyelles. Els actes es van fer a València, Palma i Barcelona i van aplegar prop de 200 persones.

Recupera les activitats en imatges

La primera celebració es va fer a València, a Ca Revolta, el passat 22 de maig i va consistir en una conversa entre l'escriptora Núria Cadenes i Antonina Canyelles i un recital amb la participació dels poetes Andreu Blai, Noèlia Díaz Vicedo, Encarna Sant-Celoni i Pau Sif.

A Palma, l'activitat va tenir lloc el 28 de maig a l'Estudi General Lul·lià. En aquella ocasió, la periodista Cati Moyà va ser l'encarregada de conversar amb l'autora homenatjada. La lectura de poemes va anar a càrrec dels autors Carme Castells, Cati Coll, Biel Mesquida i Laia Malo.

Finalment, ahir, 4 de juny, es va celebrar l'acte de Barcelona a l'Ateneu Barcelonès. En primer lloc, Anna Pantinat, poeta i secretària de l'AELC, va entrevistar Antonina Canyelles. Després va ser el torn del recital, en què van participar els escriptors Elies Barberà, Montserrat Costas, Maria Antònia Massanet, Sebastià Perelló i Aina Riera Serra.

Antonina Canyelles (Palma, 1942) és poeta. Ha treballat com a professora de català al col·legi Pius XII de Palma i ha estat llibretera. Ha publicat una desena de poemaris, entre els quals, Piercing (2005), Putes i consentits. Antologia poètica (2011) o Bistecs de pantera (2023).

El Premi Jaume Fuster és un reconeixement a la trajectòria d'un autor contemporani que es concedeix entre els socis de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). És l’únic premi literari que es vota entre tots els companys d’ofici. La tria del guanyador és fruit d’un procés de votació interna a través de dues rondes: una primera oberta i una segona, en què es tria el guanyador entre els tres que han obtingut més vots.

Els actes s'han fet amb el suport de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la col·laboració de l'Ateneu Barcelonès, Ca Revolta i l'Estudi General Lul·lià.

Fotografia: moment final de l'acte a Barcelona © Carme Esteve / AELC.