Lletres a les Aules: continuïtat del programa durant la situació actual

Com està passant amb tantes activitats, el programa Lleltres a les Aules també s'ha vist afectat per la situació d'emergència sanitària actual. Es tracta d'una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que permet que l'alumnat entri en contacte directe amb els escriptors.

Les activitats programades dins Lletres a les Aules i Lletres en Viu dels mesos de març i abril, i probablement de maig, s'han hagut d'endarrerir i es faran durant el primer trimestre de 2021. Es tracta d'unes 400 visites de diversos autors a tot el territori de parla catalana. A petició de l'AELC, la Institució realitzarà igualment els pagaments d'aquestes activitats en els propers mesos perquè els escriptors puguin disposar de liquiditat malgrat que les trobades amb els alumnes es facin més endavant. S'ha previst que els autors expliquin en un vídeo molt breu l'obra que haurien presentat als estudiants i aquest material es farà públic perquè tothom en pugui gaudir.

L'objectiu és pal·liar l'efecte de la situació generada pel coronavirus fent que els autors puguin disposar de liquiditat immediata en els propers dos o tres mesos i, alhora, disposar de 400 càpsules d'un minut d'escriptors parlant dels seus llibres.

Lletres a les Aules és un programa de foment de la lectura, promoció i difusió de la literatura que permet apropar l’alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l’habilitat lectora i el coneixement de la llengua. D'aquest programa se'n beneficien els centres educatius d’ensenyament primari, secundari i d’adults de tot el domini lingüístic.  

La Xarxa de Biblioteques Municipals també seguirà aquest model per a les seves activitats. L'Associació espera que aquesta solució es faci extensiva a d'altres espais i entitats perquè els autors vegin dismunuïda la seva activitat i els seus recursos econòmics el mínim possible.