Barcelona, convidada d'honor de la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires

Aquest 2019 se celebra la 45a Feria Internacional del Libro de Buenos Aires (FIL) amb Barcelona com a convidada d'honor. Es tracta d'una de les fires més importants d'Amèrica Llatina i se celebra del 23 d'abril al 13 de maig. Un estand de 200 metres quadrats amb 40 editorials representades, 78 autors i especialistes i 120 activitats són xifres que permeten fer-se una idea de la importància d'aquesta trobada. La participació de Barcelona a la FIL ha estat coordinada entre l'Ajuntament de la ciutat, l'Institut Ramon Llull, la Generalitat de Catalunya i la Fundación El Libro, organitzadora de la fira, amb el suport de diferents actors públics i privats.

L'objectiu és promoure els escriptors de Barcelona, Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Andorra a la capital argentina, millorar la presència de la literatura catalana a Amèrica Llatina i reforçar els llaços d’intercanvi cultural entre Barcelona i Buenos Aires. La participació de Barcelona a la fira de Buenos Aires també ha de permetre potenciar les traduccions al castellà dels autors en català, les coedicions i millorar els mecanismes de distribució de les editorials catalanes.

Barcelona Ciutat Literària
Disseny de l'estand © Institut Ramon Llull

El programa de Barcelona a la FIL Buenos Aires
El programa de Barcelona a la FIL compta amb més de 50 autors i il·lustradors catalans i barcelonins que desenvoluparan, dins i fora de la fira, 120 activitats culturals acompanyades de més de 70 destacats autors i periodistes argentins. S'hi han programat xerrades, homenatges, diàlegs de reconeguts escriptors, mostres, concerts i un estand amb un auditori i una llibreria inclosos. Diversos autors de l'AELC participen aquests dies en les activitats de la fira.

A banda de les activitats, també s'hi han organitzat les exposicions "Visita Barcelona en 32 il·lustracions", comissariada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, i "La literatura catalana al món" i "Barcelona-Buenos Aires. Un pont de llibres", comissariades per Julià Guillamon.

Consulteu la programació completa aquí