Neix el cens d’artistes de Catalunya

En el marc de la declaració de la cultura com a bé essencial, s'ha crea el Cens d’artistes de Catalunya que ha de servir per donar resposta a les necessitats dels professionals del sector i definir noves polítiques públiques de l’àmbit cultural.

El Departament de Cultura i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts han posat en marxa el Cens d’artistes de Catalunya, una eina llargament reivindicada pel teixit cultural català que cartografiarà la creació artística del país. Serà la primera de les 36 propostes per a la millora de la condició professional en el món de la cultura impulsades pel CoNCA que es desenvolupa íntegrament, i un cop completada esdevindrà un document administratiu pioner i de referència per al desenvolupament de l’Estatut de l’Artista. Aquest cos normatiu transversal parteix del paper essencial de la cultura per a la societat amb l’objectiu de recollir les singularitats pròpies del sector i millorar el règim jurídic vigent. 

El Cens d’artistes de Catalunya constitueix un primer instrument de treball per conèixer millor els artistes i creadors del país. La recollida de les dades permetrà, posteriorment, emprendre un treball exhaustiu de diagnosi del sector i d’avaluació de les mancances que pateix. Amb aquesta informació, es podran definir estratègies i directrius per planificar accions concretes que millorin les condicions professionals dels artistes i treballadors de la cultura.

Poden sol·licitar la inscripció al cens els artistes professionals de qualsevol àmbit del sector cultural residents a Catalunya.

Si t'interessa, pots veure aquí els requisits, objectius i la inscripció al cens.