Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra: presentacions del poemari guanyador

El guanyador del primer Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, Xavier Mas Craviotto, ha presentat Renills de cavall negre en diverses ciutats.

Xavier Mas Craviotto va guanyar el passat desembre el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. Viena Edicions acaba d'editar el poemari Renills de cavall negre, que s'ha presentat a Palma, Barcelona i Manresa.

Aquesta setmana també s'han publicat les bases de la segona convocatòria del certamen, que es poden consultar aquí. S'espera que la segona edició sigui encara més concorreguda que la primera i que la formació que s'ofereix als finalistes, a banda de la dotació econòmica i publicació del poemari per al guanyador, obtingui tants èxits com ha obtingut aquesta primera convocatòria. El premi l'organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. S'hi poden presentar escriptors d'entre 16 i 30 anys amb un poemari (mínim de 300 versos) i hi ha temps fins al 14 de juliol de 2019.

Presentacions del poemari
Xavier Mas Craviotto
 estudia Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i té una beca de col·laboració amb el Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la mateixa UB. El 2017 va guanyar el Premi Gabriel Ferrater d'Òmnium Cultural Baix Camp amb el poemari Phosphorus i Hesperus. Aquest any ha guanyat el 13è Premi Literari Pepi Pagès de Granollers amb l'obra El Roure i el Premi Documenta amb la novel·la La mort lenta, que L'Altra Editorial publicarà el 2019.

Palma, la presentació va ser dissabte 16 de març a les 13h a Can Alcover, amb l'escriptora, traductora i músic Laia Malo i les actrius Llúcia Sánchez i Lluki Portas, que van llegir alguns dels poemes juntament amb l'autor en format de vermut literari.

Palma
Moment de la lectura a càrrec de les actrius.

Barcelona, una quarantena de persones van assistir a la presentació que va acollir la llibreria Calders, dimecres 20 de març amb l'escriptor Sebastià Portell, que va conversar i recitar amb Xavier Mas Craviotto.

Manresa també s'hi va organitzar un vermut literari a la Llibreria Papasseit conduït per Sara Serrano dissabte 13 d'abril. L'autor va explicar i recitar Renills de cavall negre al públic bagenc i també va confrontar el poemari amb la novel·la guanyadora del Premi Documenta, La mort lenta.

Calders
Sebastià Portell i Xavier Mas Craviotto a la Calders.