Convocatòria: I Congrés Internacional Literatura Catalana de la Postmodernitat

El congrés se celebrarà a Barcelona del 28 de novembre a l’1 de desembre del 2023, organitzat pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona i el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració de l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l'Institut del Teatre. La convocatòria per presentar propostes de comunicació és oberta fins al 4 de desembre de 2022.

Aquesta proposta vol ser un punt de trobada d’investigadors, escriptors i lectors que permeti aprofundir en el coneixement de la literatura catalana dels anys setanta a l’actualitat per acabar establint-ne un relat general capaç d’integrar els principals processos transformadors i la gran diversitat de fenòmens que l’han constituïda. 

El congrés busca establir les línies mestres de l’estudi de la literatura catalana des dels anys setanta, amb aspectes originats en els seixanta, fins a l’actualitat. Per estructurar-lo, les ponències, comunicacions i taules rodones s’organitzaran en set blocs: 

  1. Marcs, confluències i tradicions
  2. Narrativa
  3. Poesia
  4. Teatre
  5. Gèneres de no-ficció
  6. Literatura, art i experimentació
  7. Món editorial i traduccions

En aquest sentit, s’obre la crida a la participació a tots aquells investigadors que estiguin fent recerca en aquests àmbits d’estudi. El termini per presentar propostes de comunicació acaba el 4 de desembre de 2022. Els textos han de tenir un màxim de 5.000 caràcters i han de tractar períodes, processos i altres línies generals. No s’admetran les comunicacions que es proposin l’estudi d’una sola obra literària, d’un sol aspecte d’una obra o d’un sol autor.

Consulta la convocatòria