Convocatòria del Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA promouen el Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, amb la finalitat de fomentar l’escriptura i la lectura en català.

Aquest guardó és un dels pocs de la seva categoria i dotació que admet obres de les diferents modalitats de prosa literària (novel·la, narració, relat de viatges, memòries, biografia, diari, etcètera), inèdites i escrites en llengua catalana, independentment de quina sigui la nacionalitat o residència de l’autor. S'hi poden presentar originals fins al 15 de febrer de 2021.

Consulta les bases en PDF

El guanyador del premi rebrà  35.000 euros, lliures d’impostos, a banda dels drets d’autor de l’edició comercial a càrrec d’Edicions 62, que es presentarà en el marc de La Setmana del Llibre en Català. Entre els darrers guardonats amb el premi s'hi troben Albert Forns, Gemma Lienas, Rafael Vallbona, Carme Riera, Baltasar Porcel, Jordi Coca, Joan Barril, Andreu Martín, Ada Castells, Najat El Hachmi, Àlvar Caixal i Melcior Comes.

El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït el 1981 per l’Obra Social de Caixa Sabadell. Ara la Fundació Antigues Caixes Catalanes impulsa i dona continuïtat al premi mantenint viva la finalitat que l’inspirà: fomentar la lectura i l’escriptura en català.