Convocatòries i ajuts de literatura per al 2022

L'Associació recull en aquesta notícia les diverses convocatòries per a escriptors i traductors del nou any.

Poet-in-Residence a Villa Waldberta / Lyrik Kabinett (Múnic)
Estada de tres mesos per a autors de creació literària o traducció literària per a juliol a setembre de 2022 amb una dotació mensual de 1200 € i allotjament. Els autors que s'hi presentin han de tenir un projecte literari i un bon nivell d'alemany o d'anglès.
Es poden presentar candidatures fins al 14 de gener de 2022. Més detalls

Beques Montserrat Roig
Convocat per Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO per a autors amb com a mínim una obra publicada. Per optar-hi, cal presentar un projecte d’escriptura de ficció (poesia, narrativa) o no-ficció (assaig, crònica) que tingui relació amb la ciutat de Barcelona. Els autors seleccionats rebran 1.500 € al mes durant dos mesos i disposaran d’un espai de treball per desenvolupar un projecte d’escriptura.
Es poden presentar candidatures del 27 de desembre de 2021 al 27 de gener de 2022. Més detalls

Beques Barcelona Crea
Convocat per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Estan destinades a donar suport als processos previs a la producció que acompanyen a la creació de propostes artístiques en modalitats com literatura i traducció. Les propostes que es presentin han de ser de nova creació i tenir vinculació amb Barcelona o la seva àrea metropolitana.
Es poden presentar candidatures del 30 de desembre de 2021 al 4 de febrer de 2022. Més detalls