El posthumanisme al II seminari de gèneres fantàstics

Celebrat dissabte 17 d'octubre a la Biblioteca de la Sagrada Família (Barcelona), el seminari va acollir quaranta assistents presencials i noranta virtuals. Enguany s'ha dedicat al posthumanisme, amb els convidats Marc Pastor, Salvador Macip, Inés Macpherson, Neil Harbisson, Moon Ribas, Muntsa Mimó, Naia Terra, Carme Torras i Ricard Solé.

Mira l'àlbum de fotografies

L'edició 2020 va comptar amb 40 places per a públic presencial tenint en compte les restriccions sanitàries i també es va poder seguir en directe al canal de Youtube de l'AELC. El matí va dedicar-se a tres sessions. La primera, "Com seran els humans del futur? Posthumanisme i literatura postpandèmia" va ser un cara a cara entre Marc Pastor i Salvador Macip, moderat per Ines Macpherson. Recupera'l en vídeo:
 


En segon lloc, "Somien els cíborgs amb cadells posthumans? Fites i reptes de l’activisme" va ser una entrevista als creadors de la Cyborg Foundation, Neil Harbisson i Moon Ribas, amb les autores Muntsa Mimó i Naia Terra. Mira'l aquí:
 


En darrer lloc, "Mutacions sentimentals i monstres lògics: la ciència dels creadors" va cloure el seminari amb una entrevista als autors Miquel Codony i Ricard Solé, moderada per Ricard Ruiz Garzón. Miquel Codony va substituir la participació de Carme Torras, que no va poder assistir a l'acte per motius de salut. El pots tornar a veure ara:
 


L'any passat l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana va tirar endavant el primer seminari d'aquesta temàtica, coordinat per Ricard Ruiz Garzón, autor de gèneres fantàstics i vocal de l'AELC. La trobada va tenir molt d'èxit i va aplegar 100 persones per debatre sobre ciència-ficció en la literatura catalana. Pots recuperar el primer seminari aquí

Fotografia de portada: © Carme Esteve / AELC.