Tornen els cursos virtuals per a socis

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) va estrenar l'any passat un programa de cursos virtuals tenint en compte la situació generada per la crisi de la Covid-19. La iniciativa va ser molt ben rebuda i més de 100 socis de l'AELC van participar en els primers tallers, sobre fiscalitat, comunicació, disseny, contractació i llengua. És per això que s'ha organitzat una nova programació de cursos per als mesos de febrer i març.

La puntuació com a escriptura* [inscripcions tancades]
Dilluns 22 de febrer i 1 de març amb Neus Nogué Serrano (professora de la Universitat de Barcelona). En aquestes sessions es mirarà la puntuació com a part del procés d’escriptura. Es parlarà, amb exemples, de la relació entre puntuació i registres, d’estils de puntuació, dels principis que la regeixen i dels factors que hi intervenen. També es veuran algunes estructures que sovint fan ballar el cap, a l’hora de puntuar, i es plantejarà l’ús dels diferents signes en fragments de text concrets.

Escriptors i sector editorial: estratègies, contractes i traduccions [inscripcions tancades]
Serà dimecres 24 de febrer amb Carlota Torrents d'Asterisc Agents. Es tracta d'una panoràmica general del procés editorial i com un autor pot arribar a gestionar tot sol les qüestions contractuals i de producció editorial sense por ni recels. Hi ha tant de desconeixement del sector, els usos i costums, què es pot esperar d’una editorial i què no, que aquest curs sembla més necessari que mai.

Podcasts: d'on venen i on van?*
Serà dijous 4 de març amb Montse Virgili (realitzadora de "Les dones i els dies" a Catalunya Ràdio). La periodista cultural, que ha intervingut en màsters i cursos especialitzats en podcast, farà un repàs de la trajectòria del format i comentarà  podcasts literaris d'interès. També donarà algunes claus als assistents sobre com tirar-ne endavant un.

Per què associar-se a CEDRO?
Serà dimarts 9 de març amb Mónica Morales, del departament de socis de l'entitat, i és una sessió informativa per conèixer el Centro Español de Derechos Reprográficos i els avantatges que pot oferir associar-s'hi.

I ara què? Els clarobscurs de la primera publicació
Serà dimecres 17 de març amb Carlota Torrents d'Asterisc Agents. Un cop enllestida la primera novel·la, quin és el següent pas? S'hi debatrà si s'ha de contactar amb els editors, com i amb quins o si cal un agent. El curs vol orientar els escriptors novells sobre el sector editorial.

*Aquests cursos es faran amb el vídeo dels participants actiu i per això tindran places limitades.

Tots els cursos seran de 18 a 20 h i es faran amb Zoom. Els socis que hi estiguin interessats s'hi hauran d'inscriure mitjançant el formulari següent. Per poder assistir als cursos, caldrà tenir l'aplicació descarregada a l'ordinador o dispositiu mòbil amb què es vulgui seguir la trobada. Si teniu dubtes, contacteu amb aelc@escriptors.cat.