Quines publicacions tenen espais de crítica?

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ofereix un directori de diaris i revistes dedicades a la crítica. Es tracta d'una eina que complementa la base de dades de crítics, que es va estrenar el 15 de febrer.

Aquest nou apartat de la pàgina web recull publicacions que disposen d’un espai per a la crítica de literatura catalana, amb el propòsit que els autors que ho desitgin puguin oferir-los la seva col·laboració. Hi apareixen una trentena de diaris i revistes d'arreu dels Països Catalans que han autoritzat l'Associació a difondre les seves dades amb aquesta finalitat.

S’hi poden consultar de manera àgil una breu descripció sobre la tipologia de crítica, el contacte i la pàgina web de pràcticament tota la premsa periòdica i especialitzada en català que es publica en paper i digital (les revistes, els setmanaris i alguns diaris).

El directori complementa la base de dades de crítics, integrada pels professionals de la crítica associats a l’AELC, de manera que pretén afavorir la comunicació entre les publicacions i els socis.

Amb aquest objectiu, l'Associació ha fet arribar a les direccions d’aquests diaris i revistes l'accés a la base de dades de crítics per si volguessin contactar directament amb algun dels socis que hi figuren. L’acollida d’aquests directoris per part dels mitjans ha estat molt positiva.

La pàgina web de l'AELC disposa igualment d'una base de dades de traductors i de correctors. Els socis que vulguin formar part d'alguna base de dades ens poden enviar un correu a aelc@escriptors.cat i els explicarem com donar-se d'alta. Les persones no associades que vulguin constar a la base de dades de correcció també poden contactar amb nosaltres.

Fotografia: Carme Esteve / AELC.