"El plaer d'escriure", jornades d'homenatge a Jordi Tiñena

Del 19 al 22 de febrer se celebren a Tarragona unes jornades sobre l'obra literària i pedagògica de Jordi Tiñena, amb què es  vol  reconèixer el patrimoni literari territorial i recordar l'autor.

Es faran a l'Ajuntament de Tarragona (el dia 19 a les 19h) i a la Sala de Graus del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (els dies 20, 21 i 22, de 17h a 20h). Amb diverses conferències i diàlegs es posaran en relleu els dos àmbits en els quals va destacar: el pedagògic, amb la seva activitat com a adaptador de clàssics catalans, i el literari, centrat en la literatura històrica i la novel·la negra en la seva darrera etapa.

Jordi Tiñena

Es va llicenciar en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana. Catedràtic de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut  Camp Clar de la ciutat,  pensant  en  l’alumnat va fer una dotzena de versions i edicions dels  textos  més  importants  de  la  literatura  catalana  medieval  i  de  la  novel·la històrica  romàntica;  va  publicar  textos sobre   literatura   adreçats   a   l’ensenyament  i  va  redactar  una  tesi  doctoral  sobre  la  novel·la  històrica  vuitcentista.  Així va entrar en el món de la creació literària, publicant posteriorment tretze novel·les. 
Va  guanyar  el  Premi  de  Novel·la  Ciutat d’Alzira  (1994),  el  Premi  Pin  i  Soler  de Narrativa (1998), el Premi Tarragonès de Creació (2015) i el Premi Enlaira a la Trajectòria (2016). Va ser finalista del premi Carlemany  (1994), del   premi  Llorenç Villalonga (1996) i del  Premi  Sant  Joan (2010).

Consulta el programa complet de les jornades.