Ja hi ha finalistes del III Salvador Iborra de poesia

Aquest any s'ha convocat la tercera edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta assassinat el 2011, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El jurat del premi ha estat format per Laia Martínez i López, Maria Cabrera, David Caño, Pere Joan Martorell i Enric Viladot amb Natàlia Rabassa i Marta Vilardell (representants d'Art Jove i de l'Agència Catalana Joventut amb veu però sense vot).
Reunits el passat 3 de setembre i després de deliberar els 40 originals presentats a concurs, van convenir els 10 finalistes següents: Roser Bastida Barau (Principat), Josepmaria Bigatà Barrachina (Principat), Mireia Casañas Dalmau (Principat), Jèssica Ferrer Escandell (Illes Balears), Sergi Garcia Lorente (Principat), Irene Gómez Diéguez (Principat), Carla Marco Sellés (Principat), Jeroni Mas Fiol (Illes Balears), Júlia Mérida Coli (Illes Balears) i Laura Torres Bauzà (Illes Balears).

Com que el premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, els finalistes gaudiran d'una formació plegats durant la tardor que seguint les recomanacions sanitàries s'ha adaptat al format virtual. Com en les dues anteriors convocatòries del premi, els finalistes assistiran a xerrades de temes professionals i a tallers de creació i experimentació relacionats amb la literatura, entre d'altres. Un cop feta la formació en grup es donarà a conèixer el guanyador.

Els guanyadors de les edicions anteriors han estat Xavier Mas Craviotto amb Renills de cavall negre (2018) i Chantal Poch amb L'ala fosca (Viena, 2019). 

Homenatge a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. És autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat. Consulta la pàgina de l'autor.