Homenatge a Quim Soler i presentació del llibre 'París-Bis'

L'AELC col·labora en l'organització d'un homenatge a l'escriptor Quim Soler (Barcelona, 1940 - 1993) amb motiu del 20è aniversari de la seva mort.

L'acte tindrà lloc aquest dimecres a un quart de nou del vespre a la Biblioteca de Catalunya (Carrer Hospital, 56, Barcelona). Consistirà en la presentació de la novel·la inèdita París-Bis, editada per l'Editorial Lleonard Muntaner, a càrrec de Ricard Ripoll. Hi haurà també una taula rodona en què es recordarà l'obra i la trajectòria de l'autor barceloní, amb la participació entre d'altres de Pep Albanell i Joan Rendé, que juntament amb Quim Soler van formar part del col·lectiu d'escriptors Ofèlia Dracs. També s'hi projectarà un audiovisual inèdit amb imatges de la vida i trajectòria de l'autor, i es llegiran fragments de la seva obra.

Joaquim Soler va ser escriptor i també es va dedicar al periodisme radiofònic. Membre fundador del col·lectiu d'escriptors Ofèlia Dracs, és autor d'una obra que conté materials tan diversos com narrativa breu, novel·la de gènere, reflexions introspectives, escriptura automàtica i jocs de paraules. Construeix un estil propi que representa una alternativa d'avantguarda al realisme. Destaquen els títols Camil i Adelf (1980), El fantasma del Fluvià (1981), Una furtiva llàgrima (1982), Cambra de bany (1985), El silenci de la musculatura (1987) i A una sola veu (1992), entre d'altres.

Des del 1985 fins al 1993 dirigeix, realitza i condueix l'espai radiofònic de Catalunya Ràdio La porta dels somnis, dedicat al món de la literatura. També col·labora assíduament en diversos mitjans de premsa escrita i en la majoria de revistes satíriques editades en català. Durant tres anys (1985-1988) va ser vocal al Principat de la Junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. [Web de Joaquim Soler]

L'acte és organitzat pel Centre Quim Soler, amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Biblioteca de Catalunya, Catalunya Ràdio, la Institució de les Lletres Catalanes, l'editorial Lleonard Muntaner i el PEN Català.