Arriben a Palma les segones jornades d'assaig

L'Associació organitza les segones jornades d'assaig per visibilitzar el col·lectiu professional d'escriptors que es dediquen a l'assaig, un dels gèneres literaris més didàctics i antics. L'any 2020 es van celebrar les primeres, la crònica de les quals es pot recuperar aquí. El concepte que articula les jornades d’aquest any és la biografia com a subgènere de l’assaig. 

En la primera taula, Pilar Arnau, Ismael Pelegrí i Xisca Homar, i amb Rosa Planas com a moderador, tractaran el tema central d’aquestes segones jornades i esmolaran el rol de la biografia com a matèria assagística. Des d’una visió d’ofici i pensament es perfilaran les mitgeres que circumscriuen aquest gènere dins el gènere.

La novetat aquest any és que la segona taula està dedicada solament a dos autors que treballen l'assaig, la biografia i la poesia. A manera d'entrevista i diàleg entre ells, Margalida Pons i Josep Maria Sala-Valldaura desenvoluparan i aprofundiran en la seva obra que navega entre el pensament i la biografia de poetes i escriptors. Així, l’eix vertebrador d'aquesta segona és l'assaig fet des de la poesia —o a l'inrevés—, utilitzant la poesia com a mètode i també la biografia com a subgènere de l'assaig. 

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia enviant un correu a aelc@escriptors.cat

Cartell assaig
Clica damunt de la imatge per ampliar-la.