L'Anglo-Catalan Society celebra la reunió anual

Experts britànics i catalans s'aplegaran a la Universitat de Kent aquest cap de setmana

Fins ben entrats els anys quaranta, els Spanish Studies a les universitats britàniques eren dedicats a la llengua i cultura espanyoles. El 1948, Josep Maria Batista i Roca fou el primer a ensenyar llengua i literatura catalana a la Universitat de Cambridge, i des d'aleshores diferents universitats han incorporat doctorats de Filologia Catalana.

L'Anglo-Catalan Society va néixer al West End de Londres i ha anat creixent fins a tenir dos-cents membres. Des d'avui i fins diumenge celebra la reunió anual a la Universitat de Kent, a Canterbury, amb ponències de diferents experts britànics i catalans. Entre les conferències programades: 'La literatura infantil i juvenil catalana: de la prohibició a la superproducció', de Pere Martí i Bertran; un simposi sobre Mercè Rodoreda, presidit per Montserrat Roser; 'Representació de l'estranger a la novel·la mallorquina', per Xavier Barceló; i 'L'exili de l'espai quotidià en l'obra de Montserrat Abelló', per Elisenda Marcer.

La societat publica, des de 1998, la revista Journal of Catalan Studies, una publicació electrònica que inclou articles en anglès i català.