Maria Josepa Montagut rebrà la Lletra Lila

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana entrega la Lletra Lila a Maria Josepa Montagut. Es tracta d'un reconeixement a la trajectòria cívica i literària que atorga la Junta territorial de l'AELC al País Valencià. El lliurament s'havia de fer dimecres 11 de març, a les 20h, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, però s'ha ajornat fins a nova data.

L'acte consisteix en una vetllada presentada per Marina Mulet i amb una laudatio de Cristina Escrivà. Després, hi haurà sopar literari. Per poder assistir-hi, cal escriure a aelc@escriptors.cat abans del 7 de març. El preu del menú per persona és de 16 € per a soci i acompanyant i de 21 € per a la resta.

Maria Josepa Montagut i Mariner (Montcada, l’Horta, 1955) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha treballat com a cap de la unitat de gestió a la Universitat de València. Pertany al Col·lectiu de Dones Feministes de Montcada i també forma part d'Units per l’art i la cultura - Montcada i de Teixidores de Futur. Ha guanyat diversos premis literaris i ha participat en cursos de poesia amb Jaume Pérez Montaner i amb Francesc Rodrigo. Els seus textos han estat inclosos en l’antologia Màtria. Noves veus poètiques dels Països catalans i Papallones silenciades sobre una mar de gel. És autora de Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla i Els records vénen del vent.

Josepa Montagut
L'autora homenatjada © Onada Edicions

Amb la Lletra Lila es vol contribuir a visibilitzar la trajectòria cívica i artística de dones especialment rellevants en l'àmbit de la cultura i la llengua, i alhora enriquir una diada reivindicativa com el 8 de març des d'una perspectiva literària. La Lletra Lila és una iniciativa de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana iniciada l'any 2016, i que fins ara ha reconegut l'obra i la trajectòria de la poeta i traductora Encarna Sant-Celoni (2016), d'Isabel Robles (2017), professora, poeta, traductora i crítica literària, i de Mercé Viana (2018), pedagoga i escriptora.