Lletres al carrer, pròleg de la Nit de Santa Llúcia

Ja s'acosta la Nit de Santa Llúcia, la nit per excel·lència de les lletres catalanes. Enguany, amb la intenció d'apropar la festa als ciutadans, les lletres surten al carrer amb una setmana d'antel·lació. Òmnium Cultural i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana han preparat una sèrie de lectures públiques i d'activitats literàries als barris barcelonins de Sant Andreu (plaça Orfila), Gràcia (plaça del Diamant) i Sant Antoni (Jardinets de l'Alguer) de Barcelona. Demà, dissabte 13 de desembre, s'hi faran lectures de textos guardonats amb els premis Sant Jordi de novel·la, Carles Riba de poesia o Mercè Rodoreda de narrativa. A banda de lectures, que faran escriptors, actors i tothom qui s'hi vulgui afegir, hi haurà actuacions musicals i animacions infantils. Els actes es faran a partir de les deu del matí.

I una altra activitat prèvia a Santa Llúcia. Des de principis de mes i fins el dia 20 es redacta 'La història col·lectiva' a la web nitdesantallucia.omnium.cat. En la construcció de la història, coordinada per Borja Bagunyà, hi poden participar els internautes tot enviant fragments a la web.

La 58a Nit de Santa Llúcia se celebrarà el 20 de desembre al Palau de Congressos de Catalunya i s'hi lliuraran els premis Sant Jordi de novel·la, Mercè Rodoreda de contes i narracions, i el Carles Riba de poesia.